Merryscotchbears
Fasti


roedel

Multi Ch. Delightful Bears Fastwin
Fasti

(v. Ch. Delightful Bears Beau x m. Delightful Bears Aluna)
1.07.2006 – 12.09.2016


Fastwin werd als enige blauwe puppy geboren in een nestje van 4. We waren meteen weg van hem toen we hem zagen liggen, nauwelijks 2 dagen oud.

Fasti is een echte knuffelbeer, die ons al zijn liefde schenkt. Altijd blij en welgezind en op elk moment van de dag in voor een spelletje. Hij gaat achter zijn bal of frisbee aan of zijn leven er van af hangt en blijft alles apporteren, ook al hangt zijn tong op zijn tenen. Afkoeling zoekt hij dan graag in de regenwaterton of in de tuinbeek. Zijn favoriete seizoen is hartje winter, als hij in de sneeuw kan ravotten.

Het schapendrijven zit Fasti ontegensprekelijk in de genen. Dan ondergaat onze lieve schat voor onze ogen een transformatie in een werkhond, die als enige doel het bijeen houden van de kudde heeft. Keer op keer een spektakel dat ons kippenvel bezorgt. Voor agility heeft hij minder drive. Sommige hindernissen vindt hij geniaal om over te springen, maar systematisch een parcours afwerken, dat is maar een saaie boel. Aanleg voor speurwerk heeft hij wel: vaak vindt hij een speeltje enkel op de geur terug. En tijdens een wandeling volgt hij soms een kriskras parcours als hij het spoor van een haas heeft opgepikt. Gelukkig is zijn instinct van herdershond sterker dan dat van een jachthond en zijn we hem nooit kwijt geraakt.

Showen met zijn baasje is voor Fasti evengoed een spel. Vriendelijk kwispelend laat hij zich keuren, steeds uitkijkend naar het moment wanneer hij geplaatst wordt. Dan weet hij dat hij tegen Ludo mag opspringen en dat is zijn grootste plezier! We hebben met hem een aantal mooie successen geboekt, steeds bij keurmeesters die een mooie uitdrukking, harmonieuze bouw en een prachtig gangwerk hoger inschatten dan een spectaculaire, lange vacht.

De laatste tijd merkten we dat Fasti minder energie had. We dachten dat het door zijn artrose kwam, maar er was meer aan de hand… Een geniepige tumor op de milt met uitzaaiingen naar de andere organen was de echte oorzaak zoals bleek op de operatietafel. Toen hebben we de aartsmoeilijke beslissing genomen om Titi niet meer wakker te laten worden… Rust zacht lieverd!© Merryscotchbears | Ludo Sermon en Isabelle Van den Abbeel