Merryscotchbears
Luce


roedel

Lucemerry des Bergers de Samme
Luce

(v. Ch. Delightful Bears Fastwin x m. Enja des Bergers de Samme)
12-01-2012


Luce is ons tweede teefje en een dochter van onze blauwe reu Fasti. Ik mocht aanwezig zijn bij haar geboorte en dat was een unieke belevenis. Tijdens haar eerste weken heeft ze ons vaak gezien.

Vanaf de eerste dag leek ze zich bij ons thuis te voelen en werd ze tot onze grote vreugde
(en ook verbazing) bemoederd door Nientje. Luce is Italiaans voor licht en ze doet haar naam alle eer aan want ze heeft een zonnig, onbezorgd karakter.

Dagelijks zien we gelijkenissen met haar papa Fasti : de totale overgave bij het (bal)spel, de behendigheid bij het vangen van de bal, haar talent voor het oplossen van ‘hondenpuzzels’, haar gangwerk… enz.

Luce lijkt aanleg te hebben voor agility, tenminste als je het springen op en over Beardies, zetels en tuintafels als criterium neemt. Trappen vindt ze compleet overbodig, de drie treden van het salon naar het bureel of van het terras naar de tuin slaat ze gewoon over.

Op show werkt Luce goed mee en heeft dankzij haar donkere kijkers en vlotte gangwerk al mooie resultaten geboekt in de ring.

In februari 2016 kreeg Luce haar eerste nestje met de kampioensreu Bono’s Watchful Eye Al Capone, Shifu. Ze slaagde erin om elf schattige pikzwarte puppies op te voeden, vijf reutjes en zes teefjes.© Merryscotchbears | Ludo Sermon en Isabelle Van den Abbeel