Merryscotchbears
Nientje


roedel

Ch. Delightful Bears Infinity
Nientje

(v. Ch. Now and Then Hole-in-One x m. Ch. Delightful Bears Chinook)
18-05-2009


Nientje is ons eerste teefje. We hadden al heel lang een puppy gereserveerd van haar moeder Chinook, een prachtige bruine teef. Toen we hoorden dat Chinook gedekt zou worden door een Duitse kampioensreu die jeugd wereldkampioen was geworden, waren we de koning te rijk. Een paar dagen na de geboorte van de puppies stonden we voor een hartverscheurende keuze: hoe pik je er één uit al die prachtige zwarte teefjes? Nientje was een haantje-de-voorste in het nest. En eens bij ons thuis probeerde ze iedereen naar haar pijpen te laten dansen. Wat een geluk dat ze niet onze eerste Beardie was want anders was ze ons zeker de baas geworden. Op de hondenschool werd ze door iedereen schandalig verwend. In de cafetaria kreeg ze zelfs van de monitoren snoepjes à volonté.

Als puber bracht ze ons vaak tot wanhoop met haar ‘ik klop op de deur en loop dan weg-spelletje’. Haar lievelingsplekje is de toiletteertafel, niet toevallig de ‘hoogste post’ in huis. Van daaruit observeert ze haar roedel en wenkt ze ons om haar een knuffel te komen geven. Op show krijgen alle passanten een vriendelijke begroeting en ook bezoekers bij ons thuis worden door Nientje hartelijk onthaald. En ons verwent ze dagelijks met knuffels en likjes, daarin is ze beslist onze recordhoudster.

Nientje heeft ons de eerste Merry Scotch Bears geschonken, acht prachtige puppies die zijn uitgegroeid tot mooie, lieve Beardies. Ze is nog steeds de baas van de roedel, ook als veteraan. We hopen dat ze nog héél lang bij ons mag blijven!© Merryscotchbears | Ludo Sermon en Isabelle Van den Abbeel